Bilo bi šteta da biljke krepaju (Prekid)

Dramska amaterska družina Pučkog otvorenog učilište Vodice premijerno igra svoju novu predstavu, nastalu prema drami jednog od naših najpriznatijih mladih dramatičara u zemlji i svijetu, Ivora Martinića: BILO BI ŠTETA DA BILJKE KREPAJU (PREKID). Prilagodbu teksta I režiju potpisuje Zdravko Todorić.

Ulaz je slobodan, ali uz numerirane ulaznice koje se mogu preuzeti na blagajni Kulturnog centra od srijede, 19. do petka, 21. travnja od 11 do 13 sati i na dan predstve od 19 sati.

O PREDSTAVI

GLUMICA i GLUMAC vratili su se nakon studija u svoje Selo (ne na selo, već u mali grad na obali) i žive već više godina u partnerskoj ljubavnoj vezi kao podstanari. Ona je ekonomistica i radi u jednom građevinskom poduzeću. U slobodno vrijeme sva je posvećena kazalištu. Odigrala je, gotovo profesionalno, niz ozbiljnih uloga u DAD-u POU-a svoga grada… On je inženjer, zaposlen u obližnjem škveru. I on se, s iskustvom strastvenog posjetitelja kazališta tijekom studija u velikom gradu, navukao na dramski amaterizam. Voditelj mu je ponudio važnu glumačku ulogu… Na kraju ljeta, u subotu ujutro, u dnevnom boravku GLUMAC je još u pidžami - kostimu. Pripremajući se za ulogu Kamova u amaterskoj predstavi KAMOV NA AUDICIJI ZA PUTUJUĆU GLUMAČKU DRUŽINU, napravio je nered, proizveo krvavi kaos. A kad se GLUMICA vrati iz trgovine, uslijedit će šok – njezina prva rečenica: „S nama je gotovo!“ Sve će završiti „Slatkom samoćom“ u njezinu kaotičnom bijelom prizoru.

Premijera

Datum: 31. ožujka 2023. u 20 h
Autorski tim

Igraju: Anđela Fržop i Luka Šprljan
Prilagodba teksta, režija i scenografija: Zdravko Todorović
Suradnica na sceni i rekvizitima: Katica Škugor
Ton, svjetlo: Mario Petrović
Foto: Mirsad Mešinović

GLUMICA i GLUMAC vratili su se nakon studija u svoje Selo (ne na selo, već u mali grad na obali) i žive već više godina u partnerskoj ljubavnoj vezi kao podstanari. Ona je ekonomistica i radi u jednom građevinskom poduzeću. U slobodno vrijeme sva je posvećena kazalištu. Odigrala je, gotovo profesionalno, niz ozbiljnih uloga u DAD-u POU-a svoga grada… On je inženjer, zaposlen u obližnjem škveru.