17. Međunarodni festival amaterskih kazališta

Predstava POMRAČENJE u izvođenju Gradskog pozorišta Trebinje koja je trebala biti na programu u subotu, 30. rujna 2023. u 11:30 je otkazana.


Pučko otvoreno učilište Vodice je domaćin 17. Međunarodnog festivala amaterskih kazališta koji će se održati u Kulturnom centru Vodice 29. i 30. rujna. Na vodičke daske koje život znače stižu nagrađivane kazališne trupe iz Slovenije te Bosne i Hercegovine, a Hrvatsku predstavljaju Dramski amateri Murter.

Organizacijom i održavanjem Međunarodnog festivala amaterskih kazališta, Hrvatski sabor kulture potiče međukulturnu suradnju ugošćujući u Hrvatskoj nagrađene predstave različitih kazališnih poetika iz susjednih zemalja. Tako se tradicionalno ostvaruje interkulturni dijalog, razmjena iskustava i socijalna kohezija, a hrvatska publika dobiva priliku vidjeti aktualna kvalitetna dramska ostvarenja stranih amaterskih skupina.

FESTIVALSKI PROGRAM

PETAK, 29. 9. 2023.
20:00 h  Dramski amateri Murter: NA RIVI
Festival Dramski amateri Murter s pučkom komedijom „Na rivi“ koja je na ovogodišnjem 63. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera oduševila publiku i festivalsko povjerenstvo te na Murter odnijela Nagradu za njegovanje kulturne baštine, Nagradu za najbolju mušku ulogu (Mate Juraga) te nominacije u čak tri kategorije: za najbolju predstavu u cjelini, za najbolju režiju i za najbolju glavnu žensku ulogu. Ova izvrsna komedija prikazat će nam odnose dviju ribarskih i težačkih obitelji koje su u dugogodišnjoj svađi oko podijele rive - najvećeg bogatstva u vrijeme između dva svjetska rata... A tu je i ljubavna priča i pregršt metafora na arhaičnom murterskom govoru….

SUBOTA, 30. 9. 2023.
11:30 h Gradsko pozorište Trebinje: POMRAČENJE
Nagrađivana drama s elementima komedije nastala je prema djelu Perfetti Sconosciuti Paola Genovesea u adaptaciji i režiji Miloša Lučića. Obiteljski prijatelji okupljaju se u stanu na večeri. Započinju igru istine koja će ih dovesti do spoznaje da su zapravo… potpuni stranci. Izvrsna ekipa iz Trebinja na ovogodišnjem je Festivalu festivala izborila Nagradu za najbolju predstavu u cjelini.
17:00 h "Žaba gleda&išče", Vrhovo: IZPOVED MAZOHISTA"/ "ISPOVIJED MAZOHISTA
Gospodin M i njegov Satir kroz predstavu društveno kritički i satirički igraju različite situacije i uživljavaju se u različite uloge u kojima ljudi postaju pravi mazohisti – generacija koja je navikla trpjeti…
20:15 Kazalište mladih „Korifej“, Nova Bila: ŽENSKI SNOVI
Satirična predstava „Ženski snovi“, uz komični otklon, govori o ženama koje očajnički žele promijeniti sistem u kojemu žive. Znajući kako to neće moći ukoliko se ne priklone političkoj stranci, koriste svoju snagu, znanje, poznanstva, kreaciju pa i represiju kako bi došle do ostvarenja svojih snova. No, što onda? Vidjet ćete u predstavi koja je na ovogodišnjem 51. Teatarskom festivalu BiH FEDRA proglašena najboljom predstavom u cjelini.

Dođite i uživajte u izvrsnim nagrađivanim predstavama! Ulaz na sve predstave je BESPLATAN.

Festival u organizaciji Hrvatskog sabora kulture i suorganizaciji Pučkog otvorenog učilišta Vodice omogućuju: Ministarstvo kulture i medija RH, Šibensko-kninska županija, Grad Vodice i Turistička zajednica Grada Vodica.

Izvedba

Datum: 29. - 30. rujna 2023.
Mjesto: Kulturni centar Vodice

Pučko otvoreno učilište Vodice je domaćin 17. Međunarodnog festivala amaterskih kazališta koji će se održati u Kulturnom centru Vodice 29. i 30. rujna. Na vodičke daske koje život znače stižu nagrađivane kazališne trupe iz Slovenije te Bosne i Hercegovine, a Hrvatsku predstavljaju Dramski amateri Murter.