Novosti

In Honorem Archaeologiae
In Honorem Archaeologiae
27. lipnja 2023.

IN HONOREM ARCHAEOLOGIAE ili u čast arheologiji, manifestacija je koju su organizirali Pučko otvoreno učilište , Muzej grada Šibenika i Turistička zajednica grada Vodica na ranosrednjovjekovnom lokalitetu u Prižbi, obilježavajući Europske dane arheologije.

Više

Vestigia Vitae
Otvorenje arheološke izložbe VESTIGIA VITAE
25. lipnja 2023.

U atriju Kulturnog centra otvorena je arheološka izložba VESTIGIA VITAE. Ovo je peta arheološka izložba koju je priredilo Pučko otvoreno učilište Vodice u suradnji s Muzejom grada Šibenika, a treća koja je posvećena Velikoj Mrdakovici. Sustavna i kontinuirana istraživanja na ovom lokalitetu počela su još 2011. godine upravo na inicijativu Učilišta, prvo na nekropoli, a zatim od 2014.  kada su dobivena izdašnija europska sredstva i na samom liburnsko-rimskom naselju na tjemenu brda. Za razliku od prve dvije, na ovoj su izložbi izloženi nalazi pronađeni na naselju i zorno nas upućuju tragovima života kakav se na ovim prostorima vodio prije više od dvije tisuće godina.  Istraživanja i snimci su omogućili izradu simulacije mogućeg izgleda naselja. U ostacima kuća i podrumima pronađen je iznimno raznovrstan materijal: nakit, oruđe, oružje, tragovi metalurgije, keramičke posude, novac, medicinsko-farmaceutski i kozmetički pribor; ostaci tegula, amfora i hrane. Provenijencija ovog materijala zorno govori o vezama Velike Mrdakovice  s europskim i maloazijskim tržištima. Na osnovi svega nađenoga možemo zamisliti kako i od čega je domicilno stanovništvo živjelo, provodilo vrijeme i čime se bavilo.

Više

Ljetni intenzivni tečaj za gitaru, bass gitaru, synthesizere i bubnjeve
25. svibnja 2023.

Moderna glazbena škola i Pučko otvoreno učilište Vodice i ove godine organiziraju, Ljetni intenzivni tečaj za gitaru, bass gitaru, synthesizere i bubnjeve.

Intezivni tečaj traje dva mjeseca, dva puta tjedno po 90 min. Nastava uključuje solfeggio i učenje sviranja skladbi modernog i klasičnog karaktera te održavanje javnog sata, odnosno završnog koncerta na kraju tečaja.
Tečaj mogu pohađati početnici i oni koji već  znaju svirati, ali bi se htjeli usavršiti. Radi se u grupama ili individualno, ovisno o dogovoru.
Program je odobrilo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta.

INFORMACIJE I UPISI: 
Juraj Birin 098 1897 665 (Gitara, bass i sythesizer); jurajbirin@gmail.com
Borna Jonjić - 099 401 0254 (Bubnjevi); borna.jonjic@gmail.com


Poziv na provjeru znanja i sposobnosti
16. svibnja 2023.

Na temelju Rješenja o imenovanju Povjerenstva za provedbu Javnog natječaja za radno mjesto FINANCIJSKO-RAČUNOVODSTVENI REFERENT (Ur. broj: 228/2023), i Pravilnika o unutarnjem ustrojstvu i sustavnom razvrstavanju radnih mjesta POU Vodice (144/2023), Povjerenstvo za provedbu Javnog natječaja za radno mjesto financijsko-računovodstveni referent(u daljnjem tekstu: Povjerenstvo), objavljuje

POZIV NA PROVJERU ZNANJA I SPOSOBNOSTI

 


63. FHKA
Ususret 63. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera
04. svibnja 2023.

Već devet uzastopnih godina Pučko otvoreno učilište Vodice je pouzdan suradnik i partner Hrvatskom saboru kulture u suorganizaciji Festivala hrvatskih kazališnih amatera. Šezdeset i treće izdanje ove najveće i najprestižnije nacionalne smotre kazališnog amaterizma održat će se u Kulturnom centru Vodice dva uzastopna vikenda u svibnju, od 12. do 14. i od 19. do 21. svibnja. U šest festivalskih dana zaljubljenici u kazališnu umjetnost moći će pogledati dvadeset predstava koje su pobijedile na svojim županijskim smotrama i koje su selektori ovogodišnjeg festivala uvrstili na repertoar 63. FHKA po svojoj izvrsnosti i kvaliteti.

FESTIVALSKI PROGRAM ponudit će publici izvrsne predstave različitih poetika, žanrova i stilova. Na sve predstave ulaz je SLOBODAN.

Više