Novosti

Još nije kasno-maturanti, javite se!
08. ožujka 2023.

Savjet mladih Grada Vodica i Pučko otvoreno učilište Vodice organiziraju besplatne pripreme za maturante iz Vodica, Srime, otočnih naselja Prvića, Grabovaca, Gaćeleza, Čiste Velike i Čiste Male.

Pripreme za matematiku A i B razine, hrvatski i engleski jezik A razine, održavaju se subotom u učionici POU Vodice u potkrovlju Stare škole (Obala Vladimira Nazora, desni ulaz). Iako je program već započeo prošle subote, prijave su još uvijek moguće putem obrasca.


Predstavljanje zbornika u Zagrebu
Velika dvorana Matice hrvatske ispunjena skoro do posljednjeg mjesta zainteresiranima za vodičku povijest
21. veljače 2023.

U petak je u Velikoj dvorani Matice hrvatske u Zagrebu predstavljen Zbornik radova sa znanstvenog skupa Vodice kroz povijest. Nakon što je isto učinjeno u Kulturnom centru Vodice prošloga mjeseca, vodička je prošlost predstavljana u samom srcu hrvatske metropole u ustanovi koja promiče hrvatski kulturni identitet i odiše nacionalnim značajem.
Događanje su svojom prisutnošću uveličali saborski zastupnici, gospođa Branka Juričev Martinčev i Davor Ivo Štir te gradonačelnik Vodica Ante Cukrov koji je svoju iskrenu podršku promoviranju vodičke kulturno-povijesne baštine pokazao svojim dolaskom u Zagreb samo radi predstavljanja Zbornika.

Više

Vodice kroz povijest
Zbornik na predstavljanju u Zagrebu
02. veljače 2023.


Nakon što smo predstavili Zbornik radova sa znanstvenog skupa Vodice kroz povijest u našem Kulturnom centru Vodice, Pučko otvoreno učilište Vodice u suradnji sa Zavičajnim društvom vodičkoga kraja u Zagrebu i Gradom Vodicama organizira predstavljanje ovog vrijednog izdanja u Zagrebu.

Predstavljanje je zakazano za petak, 17. veljače u 18 sati u Matici hrvatskoj. O Zborniku će govoriti urednik, dr.sc. Mario Jareb i dr.sc. Hrvoje Čapo, obojica iz Hrvatskog instituta za povijest u Zagrebu te izv.prof.dr.sc. Hrvoje Kekez iz Hrvatskog katoličkog sveučilišta u Zagrebu.


Natječaj za za davanje u zakup poslovnih prostora u zgradi Kulturnog centra Vodice
16. siječnja 2023.

Na temelju Zaključka Gradonačelnika (Klasa:372-03/23-01/01; Ur.broj: 2182-4-05/04-23-2 od 10. siječnja 2023. godine) i sukladno članku 31. točke 9. Statuta Pučkog otvorenog učilišta Vodice (Ur.broj: 349/2020 od 14. listopada 2020. godine), ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Vodice donosi Odluku o raspisivanju Natječaja za prikupljanje pismenih ponuda za davanje u zakup (podzakup) proslovnih prostora u zgradi Kulturnog centra Vodice

Više

Predstavljanje zbornika Vodice kroz povijest
12. siječnja 2023.

S velikim zadovoljstvom, Pučko otvoreno učilište Vodice predstavlja Zbornik radova sa znanstvenog skupa Vodice kroz povijest, koji se u svibnju 2019. održavao u Kulturnom centru.

Skup su organizirali Pučko otvoreno učilište, Grad Vodice, Hrvatski institut za povijest i Muzej grada Šibenika i na njemu smo se u dva dana i kroz 21 izlaganje upoznavali s vodičkom prošlošću. 

Zbornik sadržava šesnaest radova i nekoliko priloga. Obrađen je niz tema i veliko razdoblje od prapovijesti do Domovinskog rata. Značajno je da se velika većina radova temelji na izvornom gradivu te donosi obilje novih spoznaja o dosada nepoznatoj ili nedovoljno istraženoj vodičkoj povijesti.

Zbornik je bogatstvo za svakog građanina Vodica i inspiracija  povjesničarima za buduća daljnja istraživanja.

petak, 20. siječnja u 19 sati, Kulturni centar