Novosti

Sretan Božić i nova godina
22. prosinca 2023.

U ovo blagdansko vrijeme želimo vam čaroliju umjetnosti, svjetlost izložbi i tonove nezaboravnih predstava. 

Hvala vam što ste tijekom i ove godine bili dio našeg kulturnog putovanja. Vaša podrška čini svaki trenutak posebnim. Uživajte u blagdanskoj atmosferi s obitelji i prijateljima, a inspiraciju pronađite u ljepoti umjetnosti koja nas okružuje.

Sretan Božić i neka nova 2024. godina donese još više umjetničkih doživljaja!

S ljubavlju,
Pučko otvoreno učilište Vodice


Prijatelj kazališta 2024
Prijatelj kazališta 2024
12. prosinca 2023.

Ponovno su u prodaji iskaznice Prijatelj kazališta kojima Pučko otvoreno učilište Vodice omogućuje svojim sugrađanima da po cijeni od 15 € pogledaju pet gostujućih kazališnih predstava po vlastitom izboru tijekom 2024. godine.

Iskaznicu za 2024. godinu je moguće kupiti na blagajni Kulturnog centra Vodice u vrijeme kino predstava tijekom vikenda i svakim radnim danom od ponedjeljka do petka od 11 do 13 sati, od 12. prosinca do kraja godine.

Požurite jer broj iskaznica je ograničen!


In Honorem Archaeologiae
In Honorem Archaeologiae
27. lipnja 2023.

IN HONOREM ARCHAEOLOGIAE ili u čast arheologiji, manifestacija je koju su organizirali Pučko otvoreno učilište , Muzej grada Šibenika i Turistička zajednica grada Vodica na ranosrednjovjekovnom lokalitetu u Prižbi, obilježavajući Europske dane arheologije.

Više

Vestigia Vitae
Otvorenje arheološke izložbe VESTIGIA VITAE
25. lipnja 2023.

U atriju Kulturnog centra otvorena je arheološka izložba VESTIGIA VITAE. Ovo je peta arheološka izložba koju je priredilo Pučko otvoreno učilište Vodice u suradnji s Muzejom grada Šibenika, a treća koja je posvećena Velikoj Mrdakovici. Sustavna i kontinuirana istraživanja na ovom lokalitetu počela su još 2011. godine upravo na inicijativu Učilišta, prvo na nekropoli, a zatim od 2014.  kada su dobivena izdašnija europska sredstva i na samom liburnsko-rimskom naselju na tjemenu brda. Za razliku od prve dvije, na ovoj su izložbi izloženi nalazi pronađeni na naselju i zorno nas upućuju tragovima života kakav se na ovim prostorima vodio prije više od dvije tisuće godina.  Istraživanja i snimci su omogućili izradu simulacije mogućeg izgleda naselja. U ostacima kuća i podrumima pronađen je iznimno raznovrstan materijal: nakit, oruđe, oružje, tragovi metalurgije, keramičke posude, novac, medicinsko-farmaceutski i kozmetički pribor; ostaci tegula, amfora i hrane. Provenijencija ovog materijala zorno govori o vezama Velike Mrdakovice  s europskim i maloazijskim tržištima. Na osnovi svega nađenoga možemo zamisliti kako i od čega je domicilno stanovništvo živjelo, provodilo vrijeme i čime se bavilo.

Više

Ljetni intenzivni tečaj za gitaru, bass gitaru, synthesizere i bubnjeve
25. svibnja 2023.

Moderna glazbena škola i Pučko otvoreno učilište Vodice i ove godine organiziraju, Ljetni intenzivni tečaj za gitaru, bass gitaru, synthesizere i bubnjeve.

Intezivni tečaj traje dva mjeseca, dva puta tjedno po 90 min. Nastava uključuje solfeggio i učenje sviranja skladbi modernog i klasičnog karaktera te održavanje javnog sata, odnosno završnog koncerta na kraju tečaja.
Tečaj mogu pohađati početnici i oni koji već  znaju svirati, ali bi se htjeli usavršiti. Radi se u grupama ili individualno, ovisno o dogovoru.
Program je odobrilo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta.

INFORMACIJE I UPISI: 
Juraj Birin 098 1897 665 (Gitara, bass i sythesizer); jurajbirin@gmail.com
Borna Jonjić - 099 401 0254 (Bubnjevi); borna.jonjic@gmail.com