Izložbe

Portreti grada
Portreti grada
25. lipnja 2020.

Izložba akvarela akademske slikarice Nerice Abdulić Osmančević - Portreti grada, otvorena je 25. lipnja 2020. u atriju Kulturnog centra. Zbog nesvakidašnjih okolnosti vezano uz pandemiju koronavirusa, službenom otvorenju izložbe planiranom u svibnju, prethodila je virtualna izložba koju smo postavili na našim web stranicama.

Više
Vodice kroz povijest
Vodice kroz povijest
04. svibnja 2019.

U sklopu znanstvenog skupa, u subotu, 4. svibnja 2019. u 17 sati u atriju Kulturnog centra Vodice bit će i svečano otvorenje istoimene izložbe. Izložba je sažetak vodičke povijesti od prapovijesti do Domovinskog rata.

Više
Božično čudo na Okitu
14. srpnja 2018.

U atriju Kulturnog centra otvorena je izložba fotografija o poslijeratnoj izgradnji Okita koje je prikupio i za koju postav potpisuje Tonči Juričev Grgin. Izložba je otvorena do kraja rujna.

Više
Žene ženama
10. svibnja 2018.

Povodom Majčinog dana koji se u čast majki i majčinstva obilježava druge nedjelje u svibnju, Pučko otvoreno učilište Vodice i Foto klub Šibenik priređuju prigodnu izložbu fotografija ŽENE ŽENAMA.

Više
Arheologija jadranske plovidbe i brodogradnje
31. svibnja 2017.

Nedavno održano predavanje dr. sc. Irene Radić Rossi o brodolomu u podmorju otoka Žirja rezultiralo je nastavkom suradnje s Pučkim otvorenim učilištem Vodice, pa će već slijedećeg tjedna, 1. lipnja, u Kulturnom centru Vodice biti otvorena izložba Arheologija jadranske plovidbe i brodogradnje. 

Više
Velištak
21. siječnja 2016.

Arheološko nalazište Velištak otkriveno je u travnju 2007. godine. Riječ je o naselju iz razdoblja hvarske kulture koja je tijekom gotovo čitavog 5. tisućljeća prije Krista (odnosno tijekom kasnog neolitika) bila rasprostranjena na području Dalmacije i Hercegovine. 

Više
Genij Nikole Tesle
26. kolovoza 2015.

Izložba je posvećena našem znanstveniku i inovatoru, „otkrivaču stvari koje postoje u prirodi oko nas“, kako se sam nazivao, čovjeku kojem dugujemo suvremeni život i moderan svijet kakvog danas uživamo. Nikola Tesla najplodniji je genij elektrotehnike, autor oko 1000 pronalazaka i patenata.

Više
Voda izvor života 2015
20. ožujka 2015.

Otvorenje Međunarodne izložbe slika i koncert svjetski priznatih glazbenika - Goran Končar, violina i Ljerka Končar-Gamulin, violončelo

Više
Vodice u II. svjetskom ratu
31. listopada 2014.

Izložba u povodu 70. obljetnice oslobođenja Vodica od okupatorske vlasti u II. svjetskom ratu rađena je kronološkim redom po temama koje predstavljaju zaokruženu cjelinu. Fotografijama, proglasima, dokumentima, crtežima i tiskom prikazan je: početak II. svjetskoga rata, osnivanje NDH-a, aneksija Dalmacije, 1. primorska četa, kapitulacija Italije, zločini, partizanska djelatnost, logor Molat i zbjeg u El Shatt.

Više
Velika Mrdakovica
07. svibnja 2014.

Prije nekoliko su godina, nakon skoro četrdesetogodišnje stanke, ponovno započela istraživanja na nekropoli Velike Mrdakovice. U tri kampanje koje su provodili arheolozi pod vodstvom višeg kustosa Tonija Brajkovića iz Muzeja grada Šibenika, a koje su zajednički financirali Grad Vodice i Šibensko-kninska županija, istraženo je petnaest novih grobova i pronađeni mnogi vrijedni artefakti, od kojih nekoliko raritetnih i stoga višestruko značajnih za spoznavanje veličine i važnosti liburnsko-rimskog naselja na tjemenu Velike Mrdakovice.

Više
Dan voda - izložba LU More
22. ožujka 2014.

Izložba LU More povodom Dana voda 2014

Maslina i ulje
08. studenog 2013.

Maslina je rođena davno davno prije svih čuda staroga vijeka, prije zapadnih religija, prije Krista i Muhameda - davno, davno prije 5700 godina u zipci Mrtvog mora. 
Ratovima, osvajanjem i trgovinom uselila na zapad do Gilbratara, na sjever do Istre i Crnog mora, na jug do Alžira, Libije i Egipta. Maslina je postala ne samo stablo i ulje Mediterana, nego ufanje i nada. Došla je dati hranu, zdravje i radost, a uz ditiramb cvrčaka ponosno je nosila maslinovu grančicu - simbol mira i ljubavi.

Više