Baština u ratu

Prije trideset godina,16. rujna 1991., malo prije 18 sati prvi su se puta oglasile sirene za uzbunu i počeo je rat za opstojnost i slobodu našega kraja. Vodice su dale neprocjenjiv obol, izdržale napade mnogostruko jače naoružanog neprijatelja, obranile i očuvale svoje domove.

Znanstveno-stručnim skupom 30. godina Rujanskog rata kroz stručna predavanja povjesničara i svjedočanstva sudionika, obilježavamo ovu značajnu obljetnicu.
Predavanja će se održati u Muzeju grada Šibenika, a izložba posvećena stradanju spomeničke baštine u Domovinskom ratu autorica Marijane Klisović i Marine Lambaša, viših kustosica Muzeja grada Šibenika uz izlaganje o ratnim zbivanjima na području Vodica dr. sc. Ante Nazora, ravnatelja HMDCDR, bit će u Kulturnom centru Vodice u 19:30 sati.

 
Otvorenje

Datum i vrijeme: 16. rujna 2021. u 19:30 h
Mjesto: Atrij Kulturnog centra Vodice
O izložbi

Autorice izložbe: Marijana Klisović i Marina Lambaša
Uvodna riječ: dr. sc. Ante Nazor

Prije trideset godina,16. rujna 1991., malo prije 18 sati prvi su se puta oglasile sirene za uzbunu i počeo je rat za opstojnost i slobodu našega kraja. Vodice su dale neprocjenjiv obol, izdržale napade mnogostruko jače naoružanog neprijatelja, obranile i očuvale svoje domove. Znanstveno-stručnim skupom 30. godina Rujanskog rata kroz stručna predavanja povjesničara i svjedočanstva sudionika, obilježavamo ovu značajnu obljetnicu.