Predavanja i predstavljanja

Jadran bez plastike
28. lipnja 2019.

Jadran bez plastike je znanstveno—edukativan projekt namijenjen akademskoj zajednici i studentima koji bi, putem predavanja, rada na terenu i susreta s građanima, trebali osvijestiti ljude o posljedicama i negativnim učincima neodgovornog ponašanja prema okolišu na ljudsko zdravlje. 

Više
Vodice kroz povijest
04. svibnja 2019.

Na znanstvenom skupu Vodice kroz povijest se kroz više od dvadeset predavanja tijekom dva dana govoriti će se o vodičkoj povijesti, njezinoj kulturno-povijesnoj baštini i razvoju kroz stoljeća. Znanstveni je skup nastao u organizaciji Grada Vodica, Pučkog otvorenog učilišta Vodice, Hrvatskog instituta za povijest iz Zagreba i Muzeja grada Šibenika.

Više
Predstavljanje Zbornika o službenici Božje majke Klare Žižić i njezinoj Družbi
23. travnja 2019.

Na Svjetski dana knjige i noći knjige, vodička gradska knjižnica i Pučko otvoreno učilište te Župa Našašća sv. Križa i Družba sestara franjevki od Bezgrješne iz Šibenika predstavljaju zbornik tiskan povodom proslave 300. obljetnice preminuća službenice Božje majke Klare Žižić, utemeljiteljice Družbe sestara franjevki od Bezgrješne. 

Više
Ankine priče
31. siječnja 2019.

Predstavljanje zbirke pjesama Anke Juričev Tabakin  ANKINE PRIČE. Stihove čitaju autorica i Marina Jurković. Nastupaju: Klapa Bunari i Kulturna udruga Vodiške perlice

Polarni san
17. srpnja 2018.

Pučko otvoreno učilište Vodice priključilo se prije godinu dana crowdfunding kampanji i tako omogućilo Vodičanima i njihovim gostima da među prvima iz prve ruku čuju o ovom nesvakidašnjem pothvatu uspješno realizirane prve hrvatske ekspedicije na Južni pol kojom je Davor postao prvi Hrvat i 26. osoba na svijetu koja je uspjela sama, hodajući na skijama i bez ikakve pomoći, prijeći 1163 km od ruba Antarktika do Južnog pola.

Više
Božićno čudo na Okitu
14. srpnja 2018.

Predstavljanje knjige don Josipa Mužića: Božićno čudo na Okitu

Velika Mrdakovica u širem povijesnom kontekstu
30. ožujka 2017.

Pučko otvoreno učilište Vodice povodom Svjetskog dana voda organizira predavanje Velika Mrdakovica u širem povijesnom kontekstu. Vodi, stvarateljici svega živoga, izvoru života i našem plavom kruhu, već su bile posvećene brojne izložbe i tribine, a ovoga se puta osvrćemo na vodu kao važan medij kojim su se ostvarivali kontakti među narodima, susretale civilizacije, razvijala razmjena i trgovina, spajali se različiti svjetovi utječući jedni na druge.

Više
Pecheur de Reves
12. listopada 2016.

Kroz toplu ljudsku priču i predivne slike, Margrit Franić, Švicarka koja već trideseg godina ljetuje u Vodicama, filmom koji ćemo pogledati dočarava kako nas vide Europljni i što ih najviše privlači našoj obali, a možda nas potakne i da sami počnemo drugačije promišljati sebe, našu kulturu i baštinu...

Više
Tvrđave u obrani Vodica i Šibenika od Osmanlija
04. svibnja 2016.

Predavanje dr. sc. Ive Glavaša o ulozi tvrđava u obrani Vodica i Šibenika od Osmanlija

Više