Otvorenje izložbe akvarela "Portreti grada"

26. lipnja 2020.

Sinoć je u atriju Kulturnog centra svečano otvorena izložba akvarela akademske slikarice Nerice Abdulić Osmančević, Portreti grada. Iako je za otvorenje ove izložbe sve bilo pripremljeno za  tradicionalno svečano obilježavanja Dana grada i župe Vodice početkom svibnja, zbog nesvakidašnjih okolnosti pravo otvorenje izložbe odgođeno je za sinoć, mada je virtualna izložba otvorena u zakazano vrijeme na mrežnim stranicama Pučkog učilišta.

Nericu Abdulić Osmančević, istaknutu slobodnu umjetnicu Bosne i Hercegovine, iza koje su već brojene samostalne i skupne izložbe u Hrvatskoj i u zemljama okruženja, ratna su zbivanja dovela u Salzburg, baš u vrijeme kad u Austriji djeluju cijenjeni akvarelisti. Upravo ta sretna okolnost u nesreći omogućila je umjetnici da svoju tamu pretvori u svjetlo i da se potpuno posveti ovoj tehnici, jednoj od najzahtjevnijih u slikarstvu. Jer akvarel nije moguće popravljati, ruka mora biti sigurna, a  srce meko. Životni je put prije dvije godine autoricu doveo u Vodice koje su „zapele“ za njeno umjetničko oko. Grad joj je strpljivo pozirao, a ona ga je naslikala srcem, dušom i školovanom i sigurnom rukom.

Vodička izložba se sastoji od petnaest vedrih vizura, ili kako bi autorica radije rekla, portreta grada koji će biti izloženi u atriju Kulturnog centra do početka rujna. Stoga dođite i pogledajte kako Vodice doživljava umjetnica koja nije rođena u našem gradu, ali ga voli i osjeća.

Više o izložbi Portreti grada »